Informujemy, że na stronie internetowej stosowane są pliki cookies (tzw. ciasteczka) w celach funkcjonalnych, aby ułatwić użytkownikom korzystanie z witryny oraz w celu tworzenia anonimowych statystyk serwisu. Jeśli nie blokujesz plików cookies, to zgadzasz się na ich używanie oraz zapisanie w pamięci urządzenia.
Ustawieniami plików cookies możesz samodzielnie zarządzać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej.

Przejdź do:

Sałatka z matiasów i zielonego groszku

Znajdź przepis

szukanie zaawansowane

Sałatka z matiasów i zielonego groszku

Składniki:

  • Filety z matiasów 4 sztuki
  • Zielony groszek Bonduelle 200 g
  • Ziemniaki 120 g
  • Jaja 2 sztuki
  • Majonez jogurtowy 200 ml
  • Musztarda Dijon 15 g
  • Szczypiorek
  • Sok z cytryny
  • Pomidorki cherry
  • Świeże zioła
  • Sól
  • Pieprz grubo mielony

Ocena:

 
 
 
 
 

Zagłosuj na tę potrawę w skali od 1-5:

 
 
 
 
 

Sposób przygotowania:

Filety z matiasów pokroić w cienkie paseczki (namoczyć w wodzie, jeśli są zbyt słone). Jaja ugotować na twardo. Ziemniaki umyć szczoteczką i ugotować ze skórką. Zimne ziemniaki i jaja obrać i pokroić w kostkę. Z majonezu jogurtowego, musztardy Dijon oraz pokrojonego szczypiorku przygotować dressing i doprawić go do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wszystkie składniki połączyć z zielonym groszkiem. Wymieszać i doprawić do smaku.

Sposób podania:
Na talerzu fantazyjnie ułożyć sałatkę, udekorować kolorową sałatą, świeżymi ziołami i pomidorkami koktajlowymi.

Produkty Bonduelle użyte w przepisie

Facebook